Voor(tegen)stelling

Met ons dansproject Voor(tegen)stelling geven we jou als publiek de mogelijkheid om te bepalen hoe het verhaal verloopt! Via je eigen telefoon kies jij hoe de dansers doorgaan met hun choreografie. Creëer je eigen plottwist!


Om de ‘vierde muur’ in het theater tussen danser en publiek te doorbreken, maken wij moderne woonkamerballetten op 16 m2. Onze eerste voorstelling “Assepoes” ging in de zomer van 2018 in première en heeft gespeeld op diverse locaties in Nederland en België! Na het succes van deze productie maken wij nu ook interactieve voorstellingen, waarbij het publiek medeverantwoordelijk is voor de loop en uitkomst van het verhaal.


Stemmen met je telefoon

Het publiek staat door middel van hun mobiele telefoon in verbinding met het Pop-up Dance netwerk. Hiermee kan het publiek tijdens de voorstelling stemmen en bepalen welke wending het verhaal neemt. Met dit concept zijn de mogelijkheden eindeloos en kunnen we meerdere verhalen uitwerken.


Ons eerste verhaal zal een eigen interpretatie van Roodkapje zijn, daarna zullen andere programma’s volgen. Met dit concept kunnen we voor elke gelegenheid een pakket van verschillende verhalen aanbieden. Bijvoorbeeld op de ene plek een korte voorstelling van 20 minuten en op de andere een avondvullend dansspektakel. Dit maakt de voorstelling geschikt voor verschillende doelgroepen en locaties (zowel bij mensen thuis dankzij ons kleine oppervlak, als op bijvoorbeeld festivals of buurthuizen).


We maken voor dit project een abstract decor met blokken. In één van de blokken wordt een scherm gemonteerd om vragen op te presenteren voor het publiek. Met de blokken kunnen we verschillende opstellingen maken en steeds een totaal andere scène en sfeer creëren, zowel tijdens de voorstelling als tussen de verschillende verhalen. In de blokken komen deurtjes en vakjes, zodat we ze tegelijkertijd kunnen gebruiken om rekwisieten uit te pakken én in op te bergen.


Crowdfunding op Voordekunst!

Op dit moment houden wij een crowdfund via Voordekunst om dit project te realiseren! Het liefst zouden we alles zonder hulp doen, maar op dit moment kunnen we niet alles zelf bekostigen. Daarom hebben we jullie support nodig! Maak deel uit van deze Voor(tegen)stelling en doneer nu! Als dank hebben wij een paar hele leuke tegenprestaties, bijvoorbeeld toegang tot een exclusief videoblog, waarbij jij alles over onze voorstelling te weten komt!